Päiväkotiin saapuminen ja hakeminen

Saapuminen päiväkotiin
Toivomme, että lapsi tuodaan päiväkotiin klo 9.30 mennessä. Näin kunnioitetaan ryhmän yleistä työskentelyrauhaa ja lapsi saa montessoripedagogian mukaisen pitkän työskentelyajan. Vanhemman on hyvä varata aikaa lasta tuodessa, jotta lapsi ehtii vanhemman valvonnassa rauhassa riisua ulkovaatteet ja laittaa päällensä sisävaatteet ja tossut.

  • Aamupurkat jätetään eteisen roskikseen
  • Kädet on pestävä kunnolla. Käsihygienialla pyritään vähentämään bakteeri- ja virustartuntoja.
  • Vanhemman tulee saattaa lapsi oman ryhmän aikuisen luo, joilloin vastuu lapsesta siirtyy päiväkodille.
  • Kun ohjaaja on kätellyt lapsen, saattaja voi poistua. Toivomme, että saattaja ei tule luokkahuoneeseen ettei lasten työskentelyrauha häiriintyisi.

img_työskentely1Hakeminen päiväkodista
Lapsi luovutetaan päiväkodista vain hänen vanhemmille ja muille ennalta ilmoitetuille täysi-ikäisille hakijoille. Poikkeuksellisista hakuajoista on ilmoitettava etukäten ryhmän aikuiselle. Hakutilanteessa on hyvä varata aikaa, jotta lapsi ehtii palauttaa lelut ja työskentelyvälineet paikoilleen. Lähtiessä lapsi käy kättelemässä päiväkodin aikuisen, mikä on myös merkki vastuun siirtymisestä hakijalle. Päiväkodin työntekijän on nähtävä hakija ennen päiväkodista poistumista. Lapsi ei saa mennä portista ulos ilman aikuista. Portit ja ovet on aina suljettava.

Toivomme, että lasten haku- ja tuontitilanteissa vanhemmat välttävät kännykoihin puhumista ja keskittyvät lapseensa. Lähtiessä on hyvä tarkistaa pyykki-, vaippa- ja varavaatetilanne sekä tähdillä kuluneen päivän raportit.

Comments are closed.