Kannatusyhdistys

Päiväkotia ylläpitää Vantaan Montessorikoulu Montsan kannatusyhdistys ry. Kannatusyhdistyksen sääntömääräiset kokoukset pidetään syksyllä ja keväällä. Yhdistyksen hallitus muodostuu päiväkodin lasten vanhemmista. Hallitus kokoontuu kerran kuukaudessa päättämään päiväkotia koskevista asioista, joita ovat mm. talous, henkilökunta, viestintä sekä päivähoitopaikkojen täyttäminen.

Hallituksessa pääset montsalaisen vanhempana vaikuttamaan konkreettisesti siihen minkälaisessa hoitopaikassa lapsemme päivät viettävät!

Osallistuva, aktiivinen yhteistyö

Montsan ollessa yksityinen päiväkoti, Montsan lasten vanhemmilla on tärkeä rooli päiväkodin toiminnan kehittämisessä ja ylläpitämisessä sekä lasten ja henkilökunnan päivittäisten olosuhteiden ja puitteiden ylläpitämisessä ja huolehtimisessa. Aktiiviinen ja osallistuva yhteistyö tarkoittaa sitä, että lasten vanhemmat osallistuvat päiväkodin toimintaan oma-aloitteisesti ja aktiivisesti, jakaen vuoroja ja vastuita kaikkien vanhempien välillä.

Tapoja osallistua

  • Syys- ja kevättalkoot
    Kaupunki ei osallistu yksityisen päiväkodin kiinteistön ja pihan kunnostukseen. Tämä on meidän montsalaisten vastuulla. Huolehdimme hallituksen ohjaamana itse siitä, että aita on pystyssä, liukumäki on maalattu, pihalla on riittävästi hiekkaa, turvallisuusolosuhteet on huomioitu ja roikkuvat kaapin ovet korjattu. Vanhemmilta odotetaan aktiivista osallistumista, jotta vastuut jakautuvat tasapuolisesti kaikkien vanhempien välille. Yhteistyön ja osallistumisen etuja on se, että olemme tiivis joukko lastemme ja lastemme hoitajien parasta ajatteleva yhteisö ja pääsemme tutustumaan ja ystävystymään lastemme ystävien vanhempien kanssa!
  • Kannatusyhdistyksen sääntömääräiset kokoukset
    Kannatusyhdistyksen sääntömääräisiin kokouksiin voi osallistua lasten vanhemmat. Äänioikeus on ainoastaan jäsenillä.
  • Hallitustyöskentely
    Hallitus kokoontuu kuukausittain päättämään Montsan arjen asioista resurssoinneista jonotilanteeseen, taloudenhallinnosta ruokaan ja siivoukseen, hankinnoista tiedottamiseen. Tekemistä riittää ja kannatusyhdistys toivottaa tervetulleeksi osallistumaan Montsan kehittämiseen ja toiminnan ylläpitämiseen. Hallitustyöskentely tarjoaa upean näköalapaikan oman lapsen arjen ympäristöön, pääsemme osallistumaan esimerkiksi lastemme hoitajien rekrytointiin ja päättämään minkälaisia asioita lapsemme arjessa tekevät.

Comments are closed.